en
en ru
archi

FATTSTUDIO

Small group of architects, working based in Bangkok, Thailand.
Architecture like a food, We must to eat everyday!

  • Architects
  • FATTSTUDIO
  • Project Team
  • Wattikon Kosonkit, Gultida Maneewong
  • Area
  • 180 sqm
  • Project Year
  • 2015
  • Photographs
  • Ketsiree Wongwan and Tinnaphop Chawatin

Chef's Condominium Renovation

The 1980s condominium is on Charoen-Krung Road, located along the Chao-Phaya River in Bangkok, Thailand. This old building faces the river and is set in a prime location close to the Asiatique Riverfront, sky train, highway, ferry terminal and influential node, Silom.

Continue viewing

House of Fluctuations
Satoru Hirota Architects

This is the single-family house located in Tokyo. Restrictions on space of land and height is severe , and housing is dense. It was a difficult location to ensure privacy.

The Pierre
Olson Kundig Architects

Conceived as a secure and unexpected retreat nestled into a rock, the Pierre (the French for stone) celebrates the materiality of this site. From certain angles, the house – with its rough materials, encompassing stone, green roof and surrounding foliage – almost disappears into nature.

House in Quinta do Lago
Topos Atelier de Arquitectura

This project is a vacation home in Quinta do Lago overlooking the lake, the golf and the sea. A white parallelepiped, consisting of a cropped wall of painted concrete that guides the access to the house, frames the liquid horizons views and materializes the whole implantation area authorized by the housing development regulation.

The Cresta
Jonathan Segal FAIA

The Cresta is a 500 sq meters single-family residence designed and constructed entirely out of cast in place concrete on a 5,000 sq ft lot in the Lower Hermosa region of La Jolla, CA . The house’s three stories, one below and two above grade, are accented by floor to ceiling glass and large open expanses to the outdoors.

Westboro Home
Kariouk Associates

The design of the home revolves around a two storey, light-filled raised garden courtyard. The garden takes a “bite” out of the tight, permissible building area, however it allowed for an extensive amount of glass that otherwise, due to restrictive building code requirements, would not be possible. The courtyard’s lot-line side remains open, while its three interior sides are filled with windows and bring natural light into the heart of the home on both living floors. The courtyard is filled with ornamental plantings, and while it serves as a “daylight-magnet,” it also serves as a lush, visual focus for each of the primary living spaces of the home.

House of Resonance
FORM | Kouichi Kimura

This is the small house for a couple, child, and cat. The client lived for a long time in the old house that was built on the site. As the house became older, they decided to build a new house.