en
en ru
archi

Obra Arquitetos

Architecture is responsible for creating spaces and constructions, combining the full and the empty, constructing the landscape, the image and the imaginarium of the cities and the citizens.

The studio was founded in 2004. It is formed by the architects João Paulo Daolio and Thiago Natal Duarte, both graduated at FAUUSP. It works with architecture and urbanism, by diferent programs and scales.

  • Architects
  • Obra Arquitetos
  • Area
  • 490 sqm
  • Project Year
  • 2015
  • Photographs
  • Nelson Kon

JJ House

From the architect. The house is located in the Serra da Mantiqueira, in the city of Amparo, Sao Paulo.

The nature of the site, with steep incline and privileged view we chose to design the residence towards the formation of a platform, with a public and wide dimension. In the shaded area, which features the living room, dining room, kitchen and laundry area, much of it is glazed allowing, this way, the full visibility of the external environment.

Continue viewing

LSR113
AAd I Ayutt and Associates design

“We are not saying that This house is 100 percent Thai, But at least it’s a try” LSR113 is situated on Bangna road, Samuthprakarn, Thailand, on the lakefront plot of private housing property known as ‘Lakeside villa’. The house is built as one-family house which provided a flexibility to be expanded into multi-family for the future. The briefs that designer received from the client was for functional spaces like any normal house, though what they really liked were square, modern style house, but they asked that it should not be hot inside and has to suit with Thai Climate.

Bridged House
Ida&Billy Architects

From the architect. The Bridged-House design links two existing houses of different ages and styles as one, spatially, aesthetically and spiritually, while keeping the identity of two houses for the two generations. One major challenge is their being segregated horizontally by the existing long swimming pool, and vertically by a 3m level-change between their living-room floors.

Hudson Parade House
Corben Architects

The double height entry foyer extends over the outdoor deck framing the view of the landscape beyond giving it a vertical dimension rarely found in dwelling houses. This combines with large sliding glass doors to ensure the panoramic view is well and truly captured. The seamless transition from indoor to outdoors throughout the house adds to the spectacular sense of being ‘in’ the landscape. From the main entry a flight of stairs takes you up to the top level and three bedrooms and associated bathrooms. A second set of stairs takes you down to the middle level which houses the primary living areas and large open plan kitchen with attached butlers pantry. These open plan living areas open onto a large deck overlooking the water.

Hadar's House
Asante Architecture & Design

From the architect. A small house on the coast of Norway, just next to the water, overlooking the neighboring islands and the Norwegian Sea. The house is part of the project Bygda 2.0, a rural development project on the island of Stokkøya, focusing on developing modern Norwegian houses into a dynamic village. Businesses and research activities are combined with places to live, work, enjoy and relax. Architecture, sustainability, and exceptional cuisine are in focus.

Pod House
Nic Owen Architects

By separating the pod from the existing house the new structure is free to respond whilst respect the past.. The roof extends out around the meals to provide solar shading from the summer sun but allow low winter sunlight to enter. The higher family room roof folds down to the west to protect from the harsh western sunlight whilst still offering views to the back yard.

Triplex Apartment in Prague
Marketa Bromova

The client asked us to design a refurbishment of an existing triplex with great views and his brief was to create a modern living inspired by American mid-century interiors. Our approach was to keep the interior space clean and simple in shapes and put an emphasis on the surfaces. We tried to minimize all details and hide technical fittings in order to support the natural texture or decor of the materials and their visual and haptic qualities.