en
en ru
archi

Ida&Billy Architects

Ida&Billy Architects is an architectural studio aimed at resolving problems and creating architectural interest out of simplicity and an integrated whole. We found that this is best done through caring attention to the requirements and characters of the programme, clients, users and sites to find out the individual projects’ meaning and potential. These meanings and potentials become a rich source of ideas, to be developed and experimented, to arrive at a genuine identity for each particular project.
The founders Ida Sze and Billy Chan have a diverse cultural background with 15 years of or working experiences in Hong Kong, Beijing and Basel (Switzerland), for local and world masters of Herzog un de Meuron, Steven Holl and Rocco Yim. Their project experiences cover pavilion, club house, houses, residential towers, institutional buildings, museums, community center, stadium, museum, as well as urban renewal. Ida & Billy started their own studio in Hong Kong in 2013.

  • Architects
  • Ida&Billy Architects
  • Area
  • 456 sqm
  • Project Year
  • 2015
  • Photographs
  • Courtesy of Ida&Billy Architects

Bridged House

From the architect. The Bridged-House design links two existing houses of different ages and styles as one, spatially, aesthetically and spiritually, while keeping the identity of two houses for the two generations. One major challenge is their being segregated horizontally by the existing long swimming pool, and vertically by a 3m level-change between their living-room floors.

Continue viewing

Hudson Parade House
Corben Architects

The double height entry foyer extends over the outdoor deck framing the view of the landscape beyond giving it a vertical dimension rarely found in dwelling houses. This combines with large sliding glass doors to ensure the panoramic view is well and truly captured. The seamless transition from indoor to outdoors throughout the house adds to the spectacular sense of being ‘in’ the landscape. From the main entry a flight of stairs takes you up to the top level and three bedrooms and associated bathrooms. A second set of stairs takes you down to the middle level which houses the primary living areas and large open plan kitchen with attached butlers pantry. These open plan living areas open onto a large deck overlooking the water.

Hadar's House
Asante Architecture & Design

From the architect. A small house on the coast of Norway, just next to the water, overlooking the neighboring islands and the Norwegian Sea. The house is part of the project Bygda 2.0, a rural development project on the island of Stokkøya, focusing on developing modern Norwegian houses into a dynamic village. Businesses and research activities are combined with places to live, work, enjoy and relax. Architecture, sustainability, and exceptional cuisine are in focus.

Pod House
Nic Owen Architects

By separating the pod from the existing house the new structure is free to respond whilst respect the past.. The roof extends out around the meals to provide solar shading from the summer sun but allow low winter sunlight to enter. The higher family room roof folds down to the west to protect from the harsh western sunlight whilst still offering views to the back yard.

Triplex Apartment in Prague
Marketa Bromova

The client asked us to design a refurbishment of an existing triplex with great views and his brief was to create a modern living inspired by American mid-century interiors. Our approach was to keep the interior space clean and simple in shapes and put an emphasis on the surfaces. We tried to minimize all details and hide technical fittings in order to support the natural texture or decor of the materials and their visual and haptic qualities.

The Pool House
The Pool House
Re-Format

A private swimming pool, gym, cycle workshop and greenhouse complex set in the grounds of a large detached house in Haslemere with long ranging views over the South Downs. The project seeks to create a leisure complex from a disused section of the grounds and sets up a new geometry with the existing house to create an improved approach to the house. The design is one of a wrapping stone enclosure with a delicate placed copper roof and central glazed roof light. Thin frame glazing surrounds the pool to allow views out to newly created themed gardens within the grounds.

Swimming Pool and Studio
Joan Miquel Segui

The new swimming pool and the studio are built in the back of the courtyard of an existing house. The studio is a pure volume that flies over the pool, facing the existing house. The pool is proposed as a sheet of water at the same level as the terrace.