en
en ru
archi

Commune

Commune is a Los Angeles-based design studio with a reputation for holistic work across the fields of architecture, interior design, graphic design, product design, and brand management. The firm has designed residential, commercial and hospitality projects worldwide, a wide array of home and lifestyle products, as well as graphic and branding concepts for the fashion, arts and entertainment industries.
Commune stands for community. A community of like-minded architects, interior designers, graphic designers, artists, artisans, craftsmen, and builders led by principals Roman Alonso and Steven Johanknecht.

  • Architects
  • Commune
  • Project Team
  • Commune Design
  • Area
  • 6000 sqm
  • Project Year
  • 2014
  • Photographs
  • Spencer Lowell

Ace Hotel Downtown LA

Ace Hotel Downtown Los Angeles opens in the historic United Artists building in Downtown LA. Built in 1927 for the maverick film studio, the ornate, storied theatre and tower stand as monuments to a group of seminal American artists pushing out on their own, and anchors the Broadway Theater District’s modern renaissance. United Artists co-founder Mary Pickford's love for the ornate detail and stone spires of Spanish castles and cathedrals is manifest at the theatre. It’s a true temple of the arts. The mixture of reverent awe and irreverent independence.

Continue viewing

Into the Light Hotel
A31

Responding to the challenge to create a space that would bring together all that is best in a hotel which is integrated in the Greek landscape and at the same time derives from it, A31 focused on the Greek Light, drawing inspiration for creation and functionality. The materials used are aligned with the essentialism that can be detected in the scenery, allowing to the light and its natural advantage to emerge and thrive. At the same time, the use of slim materials is consistent with the new construction ethics that prevent excess usage of raw materials, while making the building eco-wiser and lighter.

Enjoy Concrete HQ
Govaert & Vanhoutte Architects

Enjoy Concrete produces and installs architectural prefabricated concrete elements. The brief for their new corporate building was to combine a production hanger together with offices, while integrating their own product within the building. Being on a strategic point in between an industrial estate and a green canal, they wanted to be seen by the passing traffic, as well as to become a transition from green to industrial.

MullenLowe
TPG Architecture

After a successful teaming for the design of their Boston headquarters, MullenLowe engaged TPG Architecture to design its new office in Winston-Salem, NC: a 37,500 square foot space in the city’s newly developed Wake Forest Innovation Quarter. The office design was an opportunity to create a strong communications touchpoint expressing MullenLowe’s identity as a “challenger” in the advertising industry, a scrappy do-everything ad firm with a global reach. The design concept was to respect and celebrate the existing structure, leaving the walls and ceiling untouched by using floating free forms – rectangular boxes built between the columns – to create space within the space.

Beachyhead
SAOTA

The clients approached SAOTA to design a family holiday home that responded to the site, especially the views. They wanted a relaxing, yet elegant home that would be comfortable when entertaining many guests whilst also feeling intimate and cosy when it’s only one or two of them in the house. The house was conceived as a simple box, floating over the dune, capturing and framing the view. The outer shell of the box is finished in a rough textured concrete, contrasting with the smooth reveal and soffit that tapers to create a delicate frame.

Noyack Creek
Bates Masi Architects

The client, a New York actor, sought a retreat for relaxation and casual entertaining on a restrictive narrow lot fronting the tidal estuary of Noyack Creek. The house became a study in architectural theatre: a series of spaces in a carefully scripted sequence that subtly reflect his professional life.

Glebe House
Nobbs Radford Architects

The project is not primarily focused on the connection to external spaces but looks inward with interconnections of cloistered spaces, created and selected framed openings. The outer concrete elements contrast with the timber elements that further define the various internal zones and functions within the house.