en
en ru
The S House
Pitsou Kedem Architect

The skyline - the meeting of earth and heaven - is the Archimedean point in every swath of architecture that orients the building in its surrounding. Whether it be built in a dense urban fabric, on a high mountain or a narrow, deep canyon - each building is measured by its sky. Classical architecture that developed within the bosom of the church, aspired toward the sublime, the dimensions were propelled upwards by way of vertical windows and tall columns. In contrast, however, modern architecture, particularly residential constructions, see the skyline as a backdrop of human creativity, a horizontal emphasis on the buildings’ dimensions or even as a mere tool serving human needs.

House Between 2 Gardens
Pitsou Kedem Architect

A private resident, built between two, central courtyards. A frontal courtyard excavated to a depth of three meters and the second courtyard at the level of the building's ground floor.This topographical interface creates a unique cross section to the building's mass with each part of the building, even the section constructed as a basement, being open to its own courtyard.

Hezelia Home
Pitsou Kedem Architect

The house was built as a vacation home for a family living abroad. It is situated directly on the coast in the center of the country. The buildings architectural design is based on three central masses that surround a large internal courtyard with a swimming pool at its center. The masses comprise the border and the barrier between the street, the neighbors and the home's interior and between the internal courtyard and those same spaces. The central theme was to create dynamic walls that allow, on the one hand, the elimination of the boundary between the central courtyard and the internal spaces, and on the other hand, the creation of a changing and dynamic facade that allows for the total closure of the façade or different levels of exposure or concealment.

House in Krostoszowice
RS+

The surrounding landscape interested us more than unexciting development context. Hilly area and forest in the background has become a main point of reference. The building fits to existing topography, concides with the landscape. House is open towards the most interesting views and separate from the nearest buildings. From the street we can see single-storey building with garage and glass foyer between. This characteristic body of the buildings have a required by the local law sloping roofs, they are covered totally with slate. Under the upper terrace, at the ground level is second, fully covered terrace. Exterior cantilevered stairs link both terraces

Redaction House
Johnsen Schmaling Architects

From the architect. The Redaction House is a compact home for a fiber artist and her young family, an unapologetically contemporary addition to a long necklace of large, prosaic spec homes surrounding a small lake in suburban Milwaukee. Built on a narrow sliver of land that had been considered unsuitable for new construction because of its limited size and prohibitive zoning restrictions, the house is a case study in architecture’s ability to exploit the perceived constraints of a challenging context, offering genuine design solutions that address fundamental issues of privacy, density, and life embedded in the bromide aesthetics of suburbia.

Brighton House
InForm

This five-bedroom family home, custom designed in collaboration with our clients, is located in the Bayside suburb of Brighton. The central circulation spine, full height glazing, double height internal voids and deep rear loggia are features of the Quad concept. The floor plan maximises the width of the house, thereby maximising the depth of the north facing rear garden and pool enclosure.

Escu House
Bijl Architecture

Escu House in Sydney’s Belrose presents an open, inviting and contemporary architecture that is intelligent yet simple, and confident yet subtle. Through a program of spatial rearrangement and a layering of joinery and finished elements, Bijl Architecture has completely transformed this 1960s light-coloured brick dwelling into a light-filled, highly functional home that is also warm and welcoming.

Mediterranean Villa
PAZGERSH Architecture + Design

Concrete Construction, Aluminum window frame, Parquet wood floors, Teak wooden deck, Metal staircase handrails, Stucco coating and Teak Louver Panels on elevations.

Journey House
Nic Owen Architects

A renovation and extension to the rear of a modest sized ‘ex’ housing commission semi-detached clinker brick 1940’s house in Hampton, located on a generous allotment. The owners required more space, updated amenities and desired a strong connection to the outside. The well travelled couple wanted a tranquil, calm and relaxing environment to call home.

Silver Bay
SAOTA

The design is largely formed by three contextual conditions. The first is the elevated entrance which placed the living spaces on the upper level and the bedrooms and playroom on the lower level. This decision allowed the living spaces to maximise the views of the bay and to see the water’s edge. The second issue is the prevailing South-Easterly wind. The challenge here is that the views are in this direction and a large set of glazed sliding doors allows the maximum view. The third major issue is the sun on the North side. The response to this and to the South-Easterly wind was to position the pool in a courtyard on the Northern face that captures sun for the house and also creates a wind free outdoor space that can be enjoyed year round regardless of the wind.

Oak Pass Guest
Walker Workshop

This two bedroom guesthouse sits along a ridge in a grove of over 120 coast live oak trees. The building utilizes a small footprint and height to maximize panoramic canyon views while strengthening its connection with the trees below.

Oak Pass Main House
Walker Workshop

The Oak Pass main house sits on the top of a 3.5 acre ridge site with panoramic canyon views. There are over 130 protected Oak trees on the property. The house was sited to take advantage of the views without the house becoming a central visual focus.