en
en ru
Swimming Pool and Studio
Joan Miquel Segui

The new swimming pool and the studio are built in the back of the courtyard of an existing house. The studio is a pure volume that flies over the pool, facing the existing house. The pool is proposed as a sheet of water at the same level as the terrace.

Pod House
Nic Owen Architects

By separating the pod from the existing house the new structure is free to respond whilst respect the past.. The roof extends out around the meals to provide solar shading from the summer sun but allow low winter sunlight to enter. The higher family room roof folds down to the west to protect from the harsh western sunlight whilst still offering views to the back yard.

Hadar's House
Asante Architecture & Design

From the architect. A small house on the coast of Norway, just next to the water, overlooking the neighboring islands and the Norwegian Sea. The house is part of the project Bygda 2.0, a rural development project on the island of Stokkøya, focusing on developing modern Norwegian houses into a dynamic village. Businesses and research activities are combined with places to live, work, enjoy and relax. Architecture, sustainability, and exceptional cuisine are in focus.

Hudson Parade House
Corben Architects

The double height entry foyer extends over the outdoor deck framing the view of the landscape beyond giving it a vertical dimension rarely found in dwelling houses. This combines with large sliding glass doors to ensure the panoramic view is well and truly captured. The seamless transition from indoor to outdoors throughout the house adds to the spectacular sense of being ‘in’ the landscape. From the main entry a flight of stairs takes you up to the top level and three bedrooms and associated bathrooms. A second set of stairs takes you down to the middle level which houses the primary living areas and large open plan kitchen with attached butlers pantry. These open plan living areas open onto a large deck overlooking the water.

Bridged House
Ida&Billy Architects

From the architect. The Bridged-House design links two existing houses of different ages and styles as one, spatially, aesthetically and spiritually, while keeping the identity of two houses for the two generations. One major challenge is their being segregated horizontally by the existing long swimming pool, and vertically by a 3m level-change between their living-room floors.

LSR113
AAd I Ayutt and Associates design

“We are not saying that This house is 100 percent Thai, But at least it’s a try” LSR113 is situated on Bangna road, Samuthprakarn, Thailand, on the lakefront plot of private housing property known as ‘Lakeside villa’. The house is built as one-family house which provided a flexibility to be expanded into multi-family for the future. The briefs that designer received from the client was for functional spaces like any normal house, though what they really liked were square, modern style house, but they asked that it should not be hot inside and has to suit with Thai Climate.

JJ House
Obra Arquitetos

From the architect. The house is located in the Serra da Mantiqueira, in the city of Amparo, Sao Paulo. The nature of the site, with steep incline and privileged view we chose to design the residence towards the formation of a platform, with a public and wide dimension. In the shaded area, which features the living room, dining room, kitchen and laundry area, much of it is glazed allowing, this way, the full visibility of the external environment.

F House
Pitsou Kedem Architect

From the architect. Since the dawn of history, ‘public’ architecture – the architecture constructed by institutions of church and state, served as a tool in shaping the consciousness of the masses. Its massive dimensions, layout of spaces, and choice of materials, were all done with the objective of creating in the viewer and visitor a sense of moving between dimensions – from the day-to-day, the simple and the often inferior – to a place that is sublime, inspiring and of awesome majesty – homes to those among the people raised to privilege– the representatives of God on earth.

Float House
Pitsou Kedem Architect

From the architect. A one story, private residence in the center of the country. The architectural concept was to create a structure with a continuous, wide space, divided by internal courtyards and movable partitions into smaller spaces used for a variety of different functions. The different spaces and internal courtyards are joined together are joined together into one structure by two, ultra-thin roofs supported at one central point so that seem to float in the air. The two roofs merge, one into the other and extend for five meters over the building front walls.

Ramat Hasharon House 6
Pitsou Kedem Architect

A home situated in the center of the country and designed as a family home. The architectural design of the structure is based on an exposed and tight concrete mass that is used as a massive and obvious framework for the structure’s spaces.

Haifa House
Pitsou Kedem Architect

A private residence built in the center of a historic avenue and at the very heart of Haifa’s French Carmel neighborhood. The project emphasizes and sharpens the differences between apparently similar design styles of contemporary minimalism influenced by Japan and the austere moderation of the modernism that characterized the end of the 1950’s. Both of these paradigms translate into a way of life, to the Israeli environment and climate. The sophistication and the minimalism that existed at the heyday of the Bauhaus period have been translated, in this latest reincarnation, into a spacial purity and prestigious restraint. In his design, the architect has expressed his own, localized interpretation for free planning in which there is a spacial continuity achieved through light, appearance and movement and the placement of secondary spaces around one, large and open central space.

Tel Aviv Townhouse
Pitsou Kedem Architect

From the architect. A 270 square meter plot was used as the foundation for a Tel Aviv town house consisting of a basement and an additional 6 floors. The owners wanted to create the experience of life in a private residence but within the city. The architect, Pitsou Kedem, designed an urban style courtyard on the roof and, as a result, reversed the usually, permanent, order of things. The authentic, urban skyline reveals to those in the courtyard, Tel Aviv's rooftops and thus realizes the urban experience that the owners wanted to achieve. The architectural design was based on a cross section of the structure whilst creating a physical and visual relationship between all the floors. Each floor encompasses an area of some 100 square meters with every floor being used for a different purpose. This enables the house's residents to create common meeting spaces alongside separated spaces that, together, maximize the usage off the space and maximize the privacy that day to day life in a home requires.