en
en ru

Tziallas Omeara Architecture Studio

Australia

Tziallas Omeara Architecture Studio
Australia

Studio 7 | The Mill
210 - 224 Bong Bong Street
tel: (02) 4861 2100
‚Äč
post: po box 431 bowral nsw 2576

https://www.toas.com.au/

The studio was established by Tina Tziallas, inspired to create an architectural practice strongly focused on good design. Tina believes that the client should be involved throughout the process of making architecture from project inception through to completion. Tina brings a broad depth of experience, an architectural sensibility and a passion for creating beautiful architecture to the Southern Highlands.

We undertake residential/heritage/adaptive re-use/interior/commercial/religious projects and can provide full architectural services [from concept/sketch design through to construction], design advice/schematic options, measured drawings of existing buildings, feasibility studies and site masterplanning.

We take an organised and professional approach to delivering your project, maintaining good communication throughout the process, and working well with consultants and authorities along the way.

Projects Tziallas Omeara Architecture Studio

Bundaroo House
Tziallas Omeara Architecture Studio

The brief for this project was to design a beautiful addition to a heritage listed Bowral cottage - one which was private and allowed the existing cottage to appear unchanged from the street. The clients were passionate about restoration of the original parts of the building, and replacing the dysfunctional 1980's addition to the rear of the building. The additions were to maximise the solar-passive performance of the house, create a large entertainers kitchen in the heart of the home, allow for a new living and dining area, provide for a new sunken media room and guest accommodation. The client was keen to explore a contemporary approach to the new work, allowing for the new addition to juxtapose with the original weatherboard cottage. Most importantly, the house had to 'work well' from an environmental performance perspective. The new additions have been detailed to eliminate thermal bridging, create a well insulated and airtight envelope and to maximise passive solar heat gain and natural cross ventilation. The house has been designed to capture the sunlight in winter, and to exclude it from heating up the spaces in summer. A geo-thermal heat recovery system heats the pool, floor slab and domestic hot water and 35kW of solar panels provide more electricity than the occupants are likely to use (feeding the surplus back into the grid). A charging station in the garage powers an electric vehicle.